Risutec

Risutec Oy kehittää järjestelmiä ja toimilaitteita metsäyhtiöiden, urakoitsijoiden ja maanomistajien käyttöön. Koneellisen metsänhoidon ratkaisujen – kuten istutuskoneiden, energiapuukourien ja taimikonhoitolaitteiden – tavoitteena on metsien entistä tehokkaampi hyödyntäminen.

”Meillä on eri ohjausjärjestelmiä. Koneen sisäinen ohjausjärjestelmä koneen sisäiseen automaatioon koskien taimen siirtoa, taimien ottoa, pudotusta sekä kastelua ja lannoitusta. Muut järjestelmämme ovat sateliittipaikannukseen perustuvia sovelluksia, mitkä ohjaavat taimen istutusta 10 sentin tarkkuudella siten, että hehtaarille istutetaan suunniteltu määrä”, toimitusjohtaja Jussi Aikala kertoo.

Suomen markkinoilla muokattua järjestelmää käytetään dokumentointiin ja jälkianalyysiin.

”Toimintaympäristö on metsäteollisuuden erikoisuus. Käsittelemme elävää materiaalia alati muuttuvassa ympäristössä, jossa on muiden muassa kiviä ja kantoja.”

Suomessa yrityksen ostavina asiakkaina ovat metsäurakoitsijat, mutta kehitystyötä tehdään yhteistyössä metsäyhtiöiden kanssa. Viennissä yrityksen päämarkkinalaueet ovat Etelä-Amerikka ja Kauko-Itä. Kohdemaissa kuten Brasiliassa ja Argentiinassa tuotteet myydään suoraan metsäyhtiöille.

”Eteläisillä markkina-alueilla lähestymme metsäautomaation sijaan peltorobotiikkaa. Eucalyptuspuut kasvavat korjuukypsiksi pelloille istutetuissa, niin kutsutuissa ruudukoissa, jopa seitsemässä vuodessa 25-metriseksi.

Asiakashyöty: metsäteollisuuden modernisointi, tehokkaampi metsien hyödyntäminen, eroosion ehkäisy

Erityistä: Task-järjestelmä työlaitteen tarkkaan paikannukseen

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: