Modultek

”Yksinkertaisempi ja nopeampi arjen hallinta tekee kaikesta – suunnittelusta, tuotekehityksestä, ostamisesta, myymisestä ja kuluttamisesta – sujuvampaa. Tehokkaampi tulevaisuus on mahdollista vauhdilla kasvavan tiedon yksilöimisen ja järjestämisen eli nimikkeellistämisen avulla”, toimitusjohtaja Jukka Salovaara kertoo.

Modultekin omat tuotteet Aton, SolidPDM ja CodeMaster ratkaisevat tuotetietojen, suunnittelutietojen ja niihin liittyvien dokumenttien hallinnan haasteita eri teollisuuden ja kaupan aloilla muiden muassa ajoneuvoteollisuudessa, teknisessä tukkukaupassa, elektroniikkateollisuudessa ja kuluttajatuotteita valmistavassa teollisuudessa.

”Tuotetiedonhallinnan tarpeet yrityksissä ovat samoja. Asiakkaitamme yhdistää nimikkeiden suuri lukumäärä, lukuisat tuotevariantit sekä tuotetiedon olennainen merkitys.”

Maailma on täynnä hyvin suunniteltuja tuotteita, joita yhdistää yksi asia. Nimikkeellistäminen. Nimekkeitä ovat tuotteiden jokainen osa ja itse tuote. Nimikkeenhallinnan avulla tuotetietoja hallitaan keskitetysti yhdestä paikasta, jolloin sama ajantasainen data on koko suunnittelu- ja toimitusketjun käytettävissä missä ja milloin tahansa, myös tulevissa projekteissa.

Nimikepohjaisessa suunnittelussa tuoterakenne muodostuu yhtenäiseksi näkymäksi muille projektiin osallistuville. Suunnittelija näkee halutessaan missä muissa tuotteissa hänen tarvitsemaansa osaa on käytetty ja hän voi poimia nimikkeitä suoraan toimittajan nimikkeistöstä. Mukaan voidaan liittää kaikki projektiin liittyvät asiakirjat kuten piirustukset ja mallit.

”90 prosenttia nimikkeistä on jo olemassa. Tehokkaiden hakutyökalujen avulla nimikkeiden suodatus ja ryhmittely onnistuu tehokkaasti ja haluttu nimike on löydettävissä kymmenien tuhansien nimikkeiden joukosta nopeasti.”

”Olemme olleet rakentamassa digitalisoituvaa maailmaa jo neljännesvuosisadan, koko yrityksemme olemassa olon ajan. Digitalisaatio eli tiedon purkaminen pienempiin yksiköihin, on edellytys automatisoinnille. Uskomme omaan rooliimme näin ollen myös automaation mahdollistajana.”

Katso yritysvideo >>

Asiakashyöty: tehokkaampaa myyntiä, kustannustehokkaampaa toimintaa ja resurssien parempaa käyttöä

Erityistä: kotimaan markkinajohtaja omalla erikoistumisalueellaan

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: