ionSign

ionSign toimittaa laitteita ja palveluja anturi- ja mittaritiedon keräilyyn erilaisiin teollisen internetin sovelluksiin. Merkittävin sovellusalue on energia- ja kiinteistöjohtaminen, erityisesti kulutusmittaustiedon keräily. ionSignin IoT-ratkaisuja on myös mm. kotiautomaatiossa, rekan perävaunuissa, laivoissa ja pienissä lämpölaitoksissa. ionSignin tuotteet rakentavat sen Big Datan, josta niin tuotteiden kuin palveluiden tuottajat kaivavat asiakkailleen uutta arvoa.

”Teollinen internet eli älykkäät, verkotetut tuotteet tulevat mullistamaan investointituotteet ja niihin liittyvät palvelut”, myynti- ja kehitysjohtaja Mikko Sainio kertoo.

”Vakioiduilla tai räätälöidyillä ratkaisuillamme laitteiden ja palvelujen tuottajat pääsevät teollisen internetin soveltamisessa liikkeelle pikavauhtia ja kohtuukustannuksin.”

Yritys myös suunnittelee asiakkailleen tuotteita tarpeeseen, muutakin kuin tiedonkeruuelektroniikkaa.

”Voimme aloittaa ideasta, kokonaan puhtaalta pöydältä, ja tuottaa alusta lähtien valmiin kaupallisen tuotteen. Astuminen osaksi asiakkaan kehitystiimiä on niin ikään mahdollista. Tiedonkeruulaitteissa vakiotuotteen käyttö pohjana nopeuttaa kehitystä ja laskee kustannuksia.”

ionSign on ollut mukana suunnittelemassa muiden muassa sormenjälkitunnistimella toimivaa kotioven lukitusjärjestelmää, sähköajoneuvojen latausjärjestelmiä sekä helppoa etäohjattavaa kotiautomaatiota.

ionSignin tiedonkeruulaitteet tukevat kattavasti erilaisia mittaussignaaleja. Tiedonsiirtoon ne käyttävät mobiili- ja kiinteää verkkoa lyhyen kantaman radioverkkoja sekä Modbus-kenttäväylää. Yrityksen asiakkaat sijaitsevat ympäri Suomea toimien muiden muassa energia-alalla tai laitevalmistuksessa. Kansainvälinen markkina on avautumassa alkaen Isosta-Britanniasta.

Asiakashyöty: älykäs, verkottunut tuote tarjoaa käyttäjälleen enemmän arvoa, vieläpä pienemmällä kustannuksella.

Erityistä: omat tuotteet, asiakaslähtöiset uudet innovaatiot

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: