Helmek

Helmek Oy suunnittelee koneita eri teollisuudenaloille sekä valmistaa taso- ja autolasiteollisuuteen laminointilinjoja sekä PVB-kalvon muotoiluun tarvittavia laitteita.

Pääasiassa Helmek tekee suunnittelutyötä satakuntalaisille yrityksille. Suunnittelun kohteina ovat mekaaniset ja automatisoidut ratkaisut kuten paperiteollisuuden hylsynkäsittelylaitteet ja kuljettimet.

”Vaikka konekantaamme kuuluu hitsauskoneita ja sorveja, emme varsinaisesti ole tuotantolaitos. Usein suunnittelemamme laite halutaan kokoonpantuna ja testattuna. Reilun 500 neliön hallitiloissamme olemme näin ollen testailleet mitä erikoisempia laitteita”, toimitusjohtaja Marko Helminen kertoo.’

Konepajatoiminnan sijaan yritys on erikoistunut suunnittelemaan ennakkoluulottomasti monimutkaisiakin automaatioratkaisuja.

PVB-kalvon haluuttuun kaarevuuteen, pituteen ja kappalemäärään suunnitellut laitekokonaisuudet ovat matkanneet maailmalle. Tällä sektorilla asiakkaita on muiden muassa Australiassa, Etelä- ja Väli-Amerikassa ja Kiinassa. Näillä laitteilla tehdyt kalvot päätyvät paitsi autoteollisuuteen myös rakennusteollisuuden käyttöön.

Helmekin itse kehittämillä testilaitteilla voidaan mitata muiden muassa taivutusvastuksia.

”Vahvuutemme on ketteryys ja näkemyksellisyys. Olemme valmiita tarttumaan asiakkaan ydinongelmaan ja rikkomaan tarvittaessa vanhoja kaavoja.”

Asiakashyöty: ketteryys, innovatiivisuus

Erityistä: Yrityksen erikoisosaamista on 3D-suunnittelu.

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: