Corob

Corob-konserniin kuuluva ulvilalainen Corob Oy valmistaa maalinsekoituskoneita kansainvälisille markkinoille. Avainasiakkaat ovat eurooppalaisia, johtavia maalitehtaita. Maalitehtaat jakelevat koneet puolestaan omille asiakkailleen.

”90-95 prosenttia tuotteistamme menee vientiin. Konsernin myyntirganisaatio hoitaa myynnin. Tuotekehitys, valmistus ja huoltopalvelu Suomessa tapahtuu meidän toimestamme”, toimitusjohtaja Rauno Rantanen kertoo.

Tuotannossa ovat maalien sekoitusautomaattien perusmallit, mutta yrityksellä on valmius räätälöidä tuotteita myös asiakaskohtaisesti.

”Emme valmista varastoon mitään vaan tuotantomme toimii tilausohjautuvasti. Korkean teknisen osaamisemme ja alan vaatiman teknologian ansiosta tiedämme miten ratkaista kunkin tarpeen.”

Corobin tuotannon sesonki sijoittuu helmi–elokuulle. Yrityksen tavoitteena on ollut keskittyä erikoisosaamiseen kapealla sektorilla. Kausiluontoisuuden ja erikoistumisen valossa yritys hankkii palveluita myös ulkopuolisilta kumppaneilta.

”Globaali kilpailu on kovaa. Satakunnassa voisi olla hyötyä hyvästä yhteistyöstä esimerkiksi hankintojen suhteen. Useamman toimijan tilaamat erät tuovat hintaetua ja järkevöittävät logistiikkaa.”

Asiakashyöty: alan vaatima teknologia, tekninen osaaminen, prosessin johtaminen

Erityistä: konserni edustettuna kaikkialla maailmassa, Euroopassa partnereita jopa 44 maassa

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: