Cimcorp

Cimcorp Oy suunnittelee, valmistaa ja toteuttaa automaatiojärjestelmiä, jotka perustuvat robotiikkaan ja älykkäisiin ohjelmistoihin.

”Olemme kokonaisjärjestelmän toimittaja. Huolehdimme myös automaatiojärjestelmän käyttöönottovaiheesta. Lisäksi tarjoamme varaosa- ja huoltopalveluja sekä järjestelmätukea ympäri vuorokauden, jokaisena viikonpäivänä,” kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Paula Ovaskainen.

Cimcorpin asiakkaat toimivat rengasteollisuudessa, vähittäis-, tukku- ja verkkokaupan jakelussa, elintarvike- ja juomateollisuudessa sekä postinjakelukeskuksissa.

Rengasteollisuudessa Cimcorpin robottiratkaisut hoitavat tehtaan sisäiset kuljetukset ja siirrot, varastoinnin ja keräilyn. Raskaat manuaaliset toiminnot on automatisoitu. Jakelukeskuksissa ja elintarviketeollisuuden lähettämöissä Cimcorpin ratkaisuja hyödynnetään osana muovilaatikoissa toimitettavien volyymituotteiden toimitusketjua. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi nopeasti kiertävät leipomotuotteet, juomat, meijerituotteet ja lihajalosteet.

”Osaamme optimoida materiaalivirtoja, niin että tuotanto tehostuu ja lähetykset nopeutuvat”, Ovaskainen kiteyttää.

Cimcorpin ratkaisut perustuvat itse kehitettyihin lineaari- ja portaalirobotteihin, tehokkaisiin tarttujiin sekä omiin pitkälle kehitettyihin ohjelmistoihin. Omia robottituotteita täydennetään erilaisilla kuljettimilla, yleisroboteilla, näköjärjestelmillä, hyllystöhisseillä, korkeavarastoilla ja muilla oheislaitteilla, jotka integroidaan asiakaskohtaisesti.

Cimcorpin palveluksessa on 230 ammattilaista suunnittelussa, myynnissä ja projektien johdossa. Hyvä yhteistyökyky ja erilaisten kulttuurien tuntemus ovat osa onnistunutta projektinhallintaa. Jokaista projektia varten muodostetaan tiimi, jossa on juuri kyseiseen hankkeeseen tarvittavia osaajia. Tiimiä vetää projektipäällikkö.

”Olemme lisäksi solmineet pitkäjänteisesti hyviä kumppanuussuhteita paikallisten toimijoiden kanssa. Suuri osa tarvitsemastamme alihankinnasta ostetaan nyt ja tulevaisuudessa lähialueelta.”

Asiakashyöty: kannattavuus ja kilpailukyky

Erityistä: yli 5000 robottiyksikön toimitusta vaativiin materiaalinkäsittelysovelluksiin, projekteja 40 maassa

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: